Wijn uit Alsace en de Loire streek

De wijnen van Jean-Luc et Bruno Meyer uit  Alsace:

 

Pinot Blanc 2017 

Een frisse lichtgele wijn met fruittonen van groene appeltjes en perzik.
Te combineren met mosselen, asperges, diverse lichte salades, vis en gevogelte.

 

Pinot Gris 2018 

Een mooie rijke wijn met bloemige, fruitige en kruidige aroma's.
Te combineren met foie gras, paté, gerechten met paddenstoelen maar zeker ook bij de Aziatische keuken.

 

Pinot Gris 2018 Vieilles Vignes

Een fantastische Pinot Gris van "Oude wijnstokken".
Daardoor is de wijn nog krachtiger en iets zoeter van smaak dan de gewone Pinot Gris.
Niet alleen te combineren met de gerechten vermeld bij de gewone Pinot Gris, maar zeker ook bij niet te zoete desserts en stevige kazen zoals Munster kaas e.d.

 

Gewurztraminer 2017 

Een kruidige wijn met tonen van rozen, lyche en mango.
Zeer goed te combineren met pittige gerechten, blauwader kaas en stevige salades.

 

Gewurztraminer 2018 Vieilles Vignes

Een fantastische Gewurztraminer van "Oude wijnstokken".
Daardoor is de wijn nog krachtiger en iets zoeter van smaak dan de gewone Gewurztraminer.
Niet alleen te combineren met de gerechten vermeld bij de gewone Gewurztraminer, maar zeker ook bij blauwader kazen en chocolade desserts.

 

Muscat, Vendanges Tardives 2015 

Heerlijke dessertwijn van oude Muscat druivenstokken.
Gaat goed met oude kazen en de Munster kaas uit de Elzas,
maar ook bij zoete desserts.
Goed uitgebalanceerde wijn.
De heer  Meyer is erg trots op dit produkt.

 

De wijnen van Gilles Blanchet uit Pouilly sur Loire:

Pouilly Fumé "La Valodie - 2017

Mooie strakke Pouilly Fumé van de Sauvignon Blanc.
Een geweldige wijn in combinatie met vis, wit vlees, schelp en schaaldieren

 

Pouilly Fumé "Sélection du P'tit - 2018

Zeer unieke Pouilly Fumé.
De wijnmaker heeft bij wijze van uitzondering zijn beste druiven verwerkt en opgelegd in eiken vaten van bomen uit zijn eigen bos.
Houtlagering wordt in de Pouilly streek normaal gesproken niet gedaan.
Deze wijn doet het heel goed bij kreeft en soortgelijke gerechten.
De subtiele houttonen halen het beste in het gerecht naar boven.